3 smarta saker att tänka på inför en köksrenovering

Planering är givetvis A och O när man ska renovera, vare sig det gäller köket eller något annat rum. Det är dock extra viktigt här eftersom man gärna vill ha ett funktionellt, praktiskt och dessutom snyggt kök att arbeta i. Här kan du om några smarta saker att tänka på innan man påbörjar en köksrenovering.

Smart teknik

För att underlätta vardagen finns idag väldigt mycket smart teknik att tillgå, även när det gäller köket. Vid en köksrenovering har man alla möjligheter att skapa ett smart kök som kan sköta sig själv genom bara några knapptryck.

Till exempel finns ugnar som kopplas till en app i telefonen, så att du kan slå igång den redan när du är på väg hem ifrån jobbet. Det ger dig extra tid till annat i vardagspusslet vilket kan vara minst sagt dyrbart för den med ett späckat schema.

Utnyttja varje millimeter

Det är inte helt ovanligt att man behöver använda passbitar när man genomför en köksrenovering stockholm. Standardstommar passar sällan perfekt i alla typer av rum och även om man inte planerar att investera i ett platsbyggt kök så finns det lösningar som gör att man faktiskt kan utnyttja små utrymmen istället för att sätta passbitar.

Kanske går det till exempel att få in ett vinställ eller ett smalt skåp anpassat för skärbrädor och plåtar. I ett kök är varje millimeter viktig och man bör se till att utnyttja det som går.

Ergonomi

Det finns många delar att se över för att få ett ergonomiskt resultat av sin köksrenovering. Arbetshöjden är något att tänka på om man ska renovera sitt kök, där standard ligger strax över 90 cm. Är man väldigt kort kan det vara en idé att sänka köksbänkarna en aning, och är man väldigt lång är det bra att höja dom ett par centimeter.

Det ger en behaglig och ergonomisk arbetshöjd vilket är viktigt eftersom bänkarna är den huvudsakliga arbetsytan i ett kök. Förutom att anpassa bänkarna kan man se över möjligheterna att få upp ugnen i en behaglig arbetshöjd och samma sak om man behöver en micro i sitt nya kök.

Att renovera köket i järfälla är ett stort projekt som kräver mycket planering. För att få ett bra resultat är det viktigt att se över alla tänkbara möjligheter och inte bara välja första bästa, både vad gäller utseende och funktioner. Fundera över vad som känns viktigt för dig och jämför gärna olika produkter och märken.