5 jobb för dig om är tekniskt lagd för köksrenovering

et finns extremt många olika yrken och inriktningar för tekniker. Vad sägs om mejeritekniker, gummitekniker, vindkrafttekniker eller tågtekniker? Dessa tillhör dock några av dom mer ovanliga jobben och inget vi kommer fokusera på i den här texten.

Här tänkte vi istället kolla närmare på andra yrkesgrupper som inte nödvändigtvis innebär att man är utbildad tekniker, men som ändå kräver att man är tekniskt lagd – till exempel elektriker.

Lantmätare

Som lantmätare kan man ta sig an flera olika arbetsuppgifter, både juridiska, ekonomiska och tekniska. Dom tekniska arbetsmomenten innebär att bland annat man mäter ut och bestämmer var tomtgränser går och annat, vilket görs med speciell utrustning.

Yrket innefattar även en rad andra arbetsuppgifter som dock inte är tekniska, så som rådgivning för markägare, kommuner och byggföretag. Ett stort plus för den som intresseras av det här yrket är att det är otroligt lätt att få jobb både idag men också under dom kommande fem åren, på grund av stor brist och därmed stor efterfrågan.

Köksrenovering-Elektriker

Det kanske säger sig självt att elektriker är ett tekniskt yrke med tanke på alla dom olika typer av installationer som denna yrkesgrupp genomför köksrenovering. Felsökningar och reparationer kan också räknas till tekniska uppgifter, något som är vardagsmat för en elektriker.

Inom elektrikeryrket finns många olika inriktningar, bland annat industrielektriker, installationselektriker och serviceelektriker. Den som vill arbeta som elektriker kan vänta sig ett spännande, socialt men ändå självständigt jobb där ingen dag är den andra lik.

It-tekniker

Att även IT-tekniker är ett tekniskt yrke råder det inga större tvivel om, det hörs ju faktiskt på namnet. Till skillnad från en elektriker som har både privata hem och andra ställen som sina arbetsplatser så sitter en It-tekniker mest framför en dator på en och samma arbetsplats. Man ansvarar för och sköter om datanätverk, inte helt sällan inom stora företag.

Mekaniker

Ett jobb som mekaniker passar även det utmärkt som den som är tekniskt lagd. Mekaniker kan man vara inom en rad olika områden, där alla kräver stora tekniska kunskaper. Man arbetar exempelvis med förebyggande åtgärder och underhåll för att minska risken för driftstopp inom industrin. Felsökningar och reparationer är också vanligt förekommande arbetsuppgifter.

För att kunna arbeta som mekaniker krävs ofta att man som minst har läst ett tekniskt program vid gymnasiet men ibland behövs även eftergymnasial utbildning.

VVS-montör

Som VVS-montör finns stora fördelar med at vara tekniskt lagd då dagens system ser helt annorlunda ut jämfört med tidigare. Man behöver däremot också vara praktiskt lagd och gärna dessutom en problemlösare. Detta är ett mer varierande yrke än man kan tro och det handlar långt ifrån om att bara ägna sig åt rör och ledningar.

En VVS-montör arbetar bland annat även med att installera värmepumpar och varmvattenberedare. Det är heller inte ovanligt att denne har en viktig roll i samband med en köks- eller badrumsrenovering.

Är du tekniskt lagd finns minst sagt många olika yrken att välja bland. Kanske lockas du av tanken att jobba som en hederlig elektriker eller kanske tycker du att yrket som lantmätare verkar spännande.