När det är dags att flytta finns det många saker man ska ha i huvudet. Städning, packning, emballering och en massa anmälningar att man byter adress och så vidare. Men det viktigaste av allt är förmodligen att du får dina saker till det nya boendet och här är det oftast en flyttfirma eller hyra egen flyttbil som gäller.

Vad kan flyttfirman erbjuda?

När du bokar en flyttfirma kan det vara värt att kolla upp de olika tjänsterna. Allt beror naturligtvis på vad du vill ha hjälp med. I en del fall väljer folk att låta flyttstädningen ingå, vilket är en ordentlig tidsbesparare. Att städa hela huset eller lägenheten själv tar mycket tid och en massa städprodukter. Ofta missar man vrår eller ytor som hyresvärden senare kommer och ger ett varnande finger för. Kanske du rent av missar att få tillbaka depositionen på det här sättet.

Se till att tänka igenom exakt vad du vill ha hjälp med. Vill du ha städning utöver flyttransporten? Föredrar du packhjälp istället för att packa själv? Behöver du magasinering på köpet? Det är dina behov som flyttfirma malmö och din budget som sätter gränserna. Många flyttfirmor erbjuder ett större antal tjänster medan andra bara sträcker sig till att erbjuda flyttransport och bärhjälp.

Kontrollera omdömen

Visst vore det synd om du ramlar på en oseriös flyttfirma som inte garanterar att dina saker kommer fram oskadda? Att kolla upp referenser och läsa omdömen är en viktig del i att välja flyttfirma. Om du är ung och ensam kanske du känner att säkerhetsaspekten beträffande flyttkarlarna är det viktigaste, medan du som har en del dyra ägodelar vill ha försäkringar på att du blir ersatt om något skulle gå sönder eller komma bort. Läs på nätet eller hör dig för med andra som anlitat firman tidigare. Då är du på den säkra sidan. Be alltid om ett försäkringsbevis så att du vet att flyttfirman är försäkrad.

Priset

Att flytta är dyrt och det är flyttfirman som tar den största summan för besväret. Flyttar du på helger, vilket är vanligt om du jobbar på vardagarna, kostar det vanligtvis ännu mer. Be om offerter från ett visst antal flyttfirmor i din närhet och fråga dig vilken som har det bästa priset i förhållande till tjänsteutbudet. Beställer du flera tjänster från firman kan du få rabatterat pris, det vill säga bokar du städning och transport kan kostnaderna gå ner. 3-4 offerter brukar rekommenderas att du ber om från några olika firmor.

Ett annat tips är att fråga om priserna som flyttfirman begär har inkluderad moms. I annat fall kan du få en obehaglig överraskning. Du bör dessutom kolla upp olika betalningsalternativ så att firman inte begär kontant betalning. Då är det ofta något som är skumt.